Wat is nou één gigabit per seconde

1000 Mbps maakt alles leuker

Op het moment dat de rem van je internet afgaat wordt de kwaliteit van video meteen beter. Je games reageren sneller. Het woord loading verdwijnt uit je woordenboek. Je downloadt een hele film in enkele seconden. En uploads zijn even snel als downloads. Of je internet nu gebruikt voor je werk of voor je vrije tijd: alles wordt leuker met sneller internet.

(afbeelding ontbreekt)

Bandbreedte

Snelheid wordt vaak aangeduid met bandbreedte. Maar megabit per seconde zegt alleen iets over de hoeveelheid data die gelijktijdig door de verbinding kan. Vergelijk het met de grootte van de vrachtwagen op de snelweg. Glasvezel netwerken hebben een bijna oneindig potentieel van bandbreedte.

Meer dan bandbreedte alleen

Bij netrebel weten we internetsnelheid is meer dan bandbreedte. Het is een combinatie van de hoeveelheid gegevens die tegelijk door de verbinding past, de snelheid waarmee de netwerkapparatuur schakelingen maakt en de consistentie waarmee de verbinding deze eigenschappen blijft houden onder netwerk druk.

Latency

Schakelapparatuur (switches & routers) bepaalt de snelheid waarmee datapakketjes worden verzonden. Ons netwerk is gebouwd voor razendsnel internet. Net zoals het kabelnetwerk is gebouwd voor TV.

Consistentie

Omdat ons glasvezelnetwerk voor ieder huis zijn eigen lijn heeft naar de centrale heeft iedereen minder last als het alle huizen in de buurt ook op het internet willen. Kabelnetwerken hebben hierdoor sterke variaties in netwerk prestaties waar glasvezel geen last van heeft. Heeft de upload geen invloed op de download.

  Terug naar homepagina